Recipes

More

Roasted Almond Cream Cake Recipe

Roasted Almond Cream Cake Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    5

Roasted almond cream cake recipe is a perfect blend of rich almonds, creamy texture, and a delightful flavor. . Don’t miss out on this amazing almond cake recipe that's both delicious and satisfying! 

 Ingredients

Ingredients for Cake Sponge
Ingredients for Whipped Cream
Ingredients for Roasted Almonds
Ingredients for Assembling

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add Nestlé MilkPak Unsalted Dairy Butter, sugar, vanilla essence, eggs and beat it well. Note: add eggs gradually and beat them well.

2 .
In another bowl add flour, almonds, almond powder and mix them well.

3 .
Add this flour mixture to the prepared batter and mix it well. Note: Add flour gradually and mix it well with the spatula

4 .
Transfer this mixture to a greased cake pan lined with butter paper and bake it in a preheated oven at 160 degrees for 40-50 mins. Set aside.

5 .
In a bowl add Nestlé MilkPak Whipping Cream and beat until fluffy and stiff peaks form. Note: Chill overnight in the fridge (do not put in the freezer to chill, cream won’t whip once it gets cold temperature shock). Whip with an electric beater.

6 .
Add vanilla essence and beat it again. Set aside.

7 .
In a preheated pan add half cut almonds and roast them for 1-2 mins. Set aside.

8 .
Take the cake and cut it into 3 discs.

9 .
Now place one disc on the cake board and spread whipped cream. Repeat this step two more times.

10 .
Lastly, spread cream all over the cake and stick roasted almonds all over the cake.

11 .
Your Roasted Almond Cream Cake is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کیک سپنج بنانے کے لئی ایک باؤل میں نیسلے ملک پیک انسالٹیڈ ڈیری بٹر، چینی، ونیلا ایسنس اور انڈے ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں۔ نوٹ: انڈے آہستہ آہستہ ایک ایک کر کے ڈالیں اوراچھی طرح سے پیٹیں۔

2 .
اب ایک اور باؤل میں میدہ، بادام، بادام کا پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

3 .
پھراس میں آٹے کے مکسچر کو تیاربیٹر میں ڈال کراچھی طرح مکس کریں۔ نوٹ: اب ڈو کو آہستہ آہستہ ساتھ اچھی طرح مکس کریں۔

4 .
پھر اس مکسچر کو بٹر پیپرلگے کیک پین میں ڈال کر پہلے سے گرم اوون میں ایک سو ساٹھ ڈگری پرچالس سے پچاس منٹ تک بیک کریں۔

5 .
وئپڈ کریم بنانے کے لئے ایک باؤل میں نیسلے ملک پیک وہپنگ کریم ڈال کر وہپڈہونے تک بیٹ کریں۔ نوٹ: اس فریج میں رات بھر ٹھنڈا کریں (ٹھنڈا ہونے کے لیے فریزر میں نہ رکھیں، سرورنہ یع وہپڈ نہیں ہوگی)۔اسے الیکٹرک بیٹرسے بیٹ کریں.

6 .
اب اس میں ونیلا ایسنس ڈال کر دوبارہ بیٹ کریں۔

7 .
بادام بھونے کے لئے پہلے سے گرم کیے ہوئے پین میں آدھے کٹے ہوئے بادام ڈال کر انہیں ایک سے دو منٹ تک بھونیں۔

8 .
اسیمبلنگ کے لئے کیک کو 3 ڈسکس میں کاٹ لیں۔

9 .
اب ایک ڈسک کو کیک بورڈ پر رکھیں اوراس پر وہپڈ کریم پھیلائیں اوردوسری ڈسک رکھ کر پھر وہپڈ کریم لگائیں۔

10 .
اب آخر میں، پورے کیک پر کریم پھیلائیں اور بھنے ہوئے بادام کو پورے کیک پرلگا دیں۔

11 .
روسٹیڈآلمنڈکریم کیک تیار ہے۔

Recipe Tips