SuperChef Team Trip To Bhurban | Exclusive Hotel One Discount | Seekh Kabab | Chicken Tikka
SuperChef Team Trip To Bhurban | Exclusive Hotel One Discount | Seekh Kabab | Chicken Tikka
Research Content
SuperChef trip to Bhurban is a visual treat for you all. We thoroughly enjoyed the nature beauty, cold breeze with sizzling BBQ (Seekh Kabab & Chicken Tikka) and how is it possible that we don’t share it with you guys. Join us in another tasteful travel vlog and share your thoughts with us.
Chicken Achari Tikka
Ingredients:
4kg Chicken (small pieces)
3 tbsp Ginger garlic paste
4-5 tbsp Vinegar
4 tbsp Lemon juice
1/4 cup Yogurt
3 tbsp Red chili powder
3 tbsp Red chili flakes
Salt to taste
3 tbsp Coriander (crushed)
1 tsp Carom seeds
1 tsp Green cardamom (crushed)
2 tbsp Cumin seeds
4 tbsp Green chili paste
1 tbsp Garam masala
1 tsp Yellow food color
2 tbsp Mix pickle
2 ½ tbsp Fennel seeds powder
1 tbsp Nigella seeds
Directions:
In a bowl add chicken then add ginger garlic paste, vinegar, lemon juice, yogurt, red chili powder, red chili flakes, salt, coriander, cumin, cardamom, carom seeds, green chili paste, garam masala, food color, pickle, fennel seeds and nigella seeds.
Mix all these ingredients well and marinate for 3 to 4 hours at least.
Thread chicken pieces on skewers and cook on charcoal until fully cooked.
Preparation time: 20 minutes
Cooking time: 30 minutes
Serving: 8-9 persons
Chicken seekh kabab:
Ingredients:
3kg Chicken mince
1kg Onion (chopped)
3 tbsp Ginger garlic paste
4 tbsp Red chili flakes
3 tbsp Red chili powder
5 tbsp Green chilies (chopped)
2 tbsp Green coriander (chopped)
2 tbsp Coriander seeds (crushed)
3 tbsp Green cardamom (crushed)
1 tsp Carom seeds
Salt to taste
Directions:
In chicken mince add onion, ginger garlic paste, red chili flakes, red chili powder, green chilies, coriander, cardamom, coriander seeds, carom seeds and salt.
Mix all these ingredients well and marinate 3 to 4 hours.
Thread chicken mince on skewers and cook on charcoal until fully cooked.
Preparation time: 15 minutes
Cooking time: 30 minutes
Serving: 8-9 persons
چکن اچاری تکہ ریسپی
اجزاء:
چکن 4کلو
ادرک لہسن پیسٹ 3کھانے کے چمچ
سرکہ 4-5کھانے کے چمچ
لیموں کا رس 4-5کھانے کے چمچ
دہی آدھا کپ
لال مرچ پاؤڈر 3کھانے کے چمچ
کٹی لا ل مرچ 3کھانے کے چمچv
نمک حسبِ ذائقہ
کٹا ہوا دھنیا 3کھانے کے چمچ
اجوائن 1چائے کا چمچ
کٹی سبز الائچی 1چائے کا چمچ
ذیرہ 2کھانے کے چمچ
سبز مرچ پیسٹ 4کھانے کے چمچ
گرم مصالحہ 1کھانے کا چمچ
پیلا کھانے کا رنگ 1چائے کا چمچ
مکس اچار 2کھانے کے چمچ
سونف پاؤڈر 2اور آدھا کھانے کا چمچ
کلونجی 1کھانے کا چمچ
ترکیب:
ایک باؤل میں چکن، ادرک لہسن پیسٹ، سرکہ، لیموں کا رس، دہی، لال مرچ پاؤڈر، کٹی لال مرچ، نمک، دھنیا، ذیرہ، اجوائن، سبز مرچ پیسٹ، گرم مصالحہ، کھانے کا رنگ، اچار، سونف اور کلونجی ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کرلیں اور تین سے چار گھنٹے رکھ دیں۔
اب چکن پیسیز کو سیخوں پر لگائیں اور کوئلوں پر اچھی طرح پکنے تک پکائیں۔
تیار ی کا وقت: 20منٹ
پکانے کا وقت: 30منٹ
افراد: 8-9
چکن سیخ کباب ریسپی
اجزاء:
چکن قیمہ 3کلو
پیاز 1کلو
ادرک لہسن پیسٹ 3کھانے کے چمچ
کٹی لا ل مرچ 4کھانے کے چمچ
لال مرچ پاؤڈر 3کھانے کے چمچ
سبز مرچیں 5کھانے کے چمچ
سبز دھنیا 5کھانے کے چمچ
ثابت دھنیا 2کھانے کے چمچ
کٹی سبز الائچی 3کھانے کے چمچ
اجوائن 1چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
ترکیب:
ایک باؤل میں چکن قیمہ، ادرک لہسن پیسٹ، کٹی لال مرچ، لال مرچ پاؤڈر، سبز مرچیں، دھنیا، الائچی، ثابت دھنیا اور نمک ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں اور تین سے چار گھنٹے رکھ دیں۔
اب تیار کئے ہوئے کباب مکسچر کو سیخوں پر لگائیں اور کوئلوں پر اچھی طرح پکنے تک پکائیں۔
تیار ی کا وقت: 15منٹ
پکانے کا وقت: 30منٹ
افراد: 8-9