Celebrate Choti Eid with a unique twist – Tiramisu Seviyan! This fusion dessert combines the rich flavors of classic tiramisu with traditional seviyan for an unforgettable treat. Try this Tiramisu Seviyan recipe and make your Choti Eid celebrations even sweeter!
Ingredients
Ingredients for Mascarpone Cream
Ingredients for Egg Yolk Mixture
Ingredients for Custard
Ingredients for Roasted Seviyan
Ingredients for Coffee Mixture
Ingredients for Assembling
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
In a pan heat Nestlé MilkPak Dairy Cream and bring it to a boil. Add lemon juice and cook for 1-2 mins.
2 .
Now place a cloth in a bowl and add this cream on it. Make potli shape from this cloth and hang it for 3-4 hours.
3 .
On a double boiler add egg yolks and sugar. Cook until sugar melts. Set aside.
4 .
In a bowl add mascarpone cream and prepared egg yolk mixture. Beat it well. Set aside.
5 .
In a bowl Nestlé MilkPak Whipping Cream and beat until fluffy and stiff peaks form.
Note: Chill overnight in the fridge (do not put in the freezer to chill, cream won’t whip once it gets cold temperature shock). Whip with an electric beater.
6 .
In a pan, heat Nestlé MilkPak Salted Dairy Butter and let it melt. Add seviyan and roast for 3-4 mins. Set aside.
7 .
In a bowl add water and coffee powder. Mix it well. Set aside.
8 .
In a dessert dish add a layer of roasted seviyan, then tiramisu, again roasted seviyan and pour coffee mixture on it. Again add a layer of tiramisu.
9 .
Lastly decorate it with roasted seviyan and coffee powder.Your Tiramisu Seviyan are ready.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
مسکارپون کریم بنانے کے لئے ایک پین میں نیسلے ملک پیک ڈیری کریم ڈال کر ابال لیں پھر اس میں لیموں کا رس ڈال کر ایک سے دومنٹ تک پکائیں۔
2 .
اب ایک باؤل میں کپڑا رکھیں اور اس پر یہ کریم ڈال کر کپڑے سے پوٹلی کی شکل بنائیں اور اسیتین سے چار گھنٹے تک لٹکا دیں۔
3 .
ایگ یوک مکسچر بنانے کے لئے ڈبل بوائلر پر انڈے کی زردی اور چینی ڈال کر چینی پگھلنے تک پکائیں۔
4 .
کسٹرڈ بنانے کے لئے ایک باؤل میں مسکارپون کریم اور تیارایگ یوک مکسچرڈال کر اسے اچھی طرح بیٹ کریں۔
5 .
ٹیرامیسو بنانے کے لئے ایک باؤل میں نیسلے ملک پیک وہپنگ کریم ڈال کر وہپڈ کرلیں۔
نوٹ:کریم کو فریج میں رات بھر ٹھنڈا کریں (ٹھنڈا ہونے کے لیے فریزر میں نہ رکھیں،ورنہ یہ وہپ نہیں ہوگی)۔ ایک الیکٹرک بیٹر سے بیٹ کریں۔
6 .
بھنی ہوئے سیویاں بنانے کے لئیایک پین میں،نیسلے ملک پیک نمکین ڈیری بٹر کو گرم کریں اور اسے پگھلنے دیں پھر اس میں سیویاں ڈال کرتین سے چارمنٹ تک بھونیں۔
7 .
کافی مکسچربنانے کے لئے ایک باؤل میں پانی اور کافی پاؤڈر ڈال کر اسے اچھی طرح مکس کریں۔
8 .
اسیمبلنگ کے لئے ایک ڈیزرٹ ڈش میں بھنی ہوئی سیویاں کی ایک تہہ ڈال کر، پھر ٹیرامیسو، دوبارہ بھنی ہوئی سیویاں اور اس پر کافی کا مکسچر ڈال کر پھر سے ٹیرا میسوکی ایک تہہ ڈالیں۔
9 .
ٹیرامیسو سیویان تیار ہیں۔ اسے بھنی ہوئی سیویاں اور کافی پاؤڈر سے گارنش کریں۔