Turkish Kebab Recipe By SuperChef
Turkish Kebab Recipe By SuperChef
Research Content
Finger licking Turkish Kebab Recipe By SooperChef is a here in two ways. Try this tempting recipe and tell us how do you like it.
Ingredients:
1 cup Tomato (seedless)
1 cup Red capsicum
6-7 Garlic cloves
3-4 Green chili
1 kg Beef
1 cup Onion (finely chopped)
1 cup Coriander
Salt to taste
2 tsp Red chili powder
2 tsp Black pepper
1 tbsp Cumin powder
1-2 tbsp Oil
Directions:
-Squeeze out all the water from beef and onion.
-In a chopper add tomato, garlic, red capsicum, green chilies and chop it well.
-Add beef mince, onion, coriander leaves, black pepper, salt, cumin powder and red chili powder. Mix all together well.
-OPTION 1: Dip the wooden skewers in water for 6-8 minutes.
-Take hand full of beef mixture and roll it in kebab shape on a skewer and place kebab on a baking tray.
-Bake for 10-12 minutes at 190°C. apply oil on both sides and bake again for 6-8 minutes on 190°C.
-OPTION 2: Heat the oil in a pan and add beef mixture. Spread evenly and turn on the flame.
-Cook on a medium low heat for 8-10 minutes. Then cut the slices and flip them.
-Cook from the other side until tenders.
-Serve with rice or chapati.
اجزاء:
ٹماٹر (بیج کے بغیر) 1کپ
لال شملا مرچ 1کپ
لہسن کی جویں 6-7
سبزمرچیں 3-4
بیف 1kg
پیاز چوپڈ 1کپ
دھنیا 1کپ
نمک حسبِ ذائقہ
لال مرچ پاؤڈر 2چائے کے چمچ
کالی مرچ پاؤڈر 2چائے کے چمچ
ذیرہ پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
کھانے کا تیل 1-2کھانے کے چمچ
ترکیب:
ایک چوپر میں ٹماٹر، لہسن کی جویں،سبز مرچیں،لال شملا مرچ ڈال کر اچھی طرح چوپ کر لیں۔
پھر اس چوپر میں بیف قیمہ، چوپڈ پیاز (قیمے اور پیاز سے اچھی طرح پانی نکال لیں) دھنیا ،نمک، کالی مرچ، لال مرچ پاؤڈراور ذیرہ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح
چوپ کر لیں۔
آپشن 1: ہاتھوں سے کباب بنا کر لکڑی کی سیخوں پر لگائیں اور 180پر 15-20منٹ کے لئے بیک کر لیں۔
اب کباب کی دونوں سائیڈوں پر اچھی طرح آئل لگاکر دوبارہ 180پر 06-08منٹ بیک کر لیں۔
آپشن 2: ایک پین لیں اس پر آئل لگا کر بیف مکسچر کو پین میں برابر پھیلا دیں اور درمیانی آنچ پر 08-10منٹ دونوں اطراف سے پکا کر سلائیسیز بنا لیں۔
چپاتی یا چاول کے ساتھ سرو کردیں۔