Recipes

More

Beef Cutlets Recipe

Beef Cutlets Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Celebrate Bakra Eid in style with these irresistible Crispy Beef Cutlets! Made with flavorful ground beef, aromatic spices, and a crispy coating, these bite-sized treats are perfect for sharing with family and friends. This easy-to-follow recipe ensures juicy on the inside and crunchy on the outside perfection, making them a crowd-pleasing addition to your Eid feast.

 Ingredients

Ingredients Beef Cutlets

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat oil and add onion. Cook until translucent. Add beef mince and cook until color changes.

2 .
Transfer it to a bowl and add boiled potatoes, red chili flakes, black pepper powder, red chili flakes, salt, green coriander, green chilies, mustard paste and mix it well.

3 .
In a separate bowl add bread slices, milk and soak them in milk. Now squeeze the bread in hands to remove the excess milk. Add this soaked bread into prepared mixture.

4 .
Now make cutlet shapes from this mixture. Dip these cutlets into beaten eggs and then coat in bread crumbs. Set aside. Note: They can be stored for up to 15 days

5 .
In a pan heat oil and add prepared cutlets. Shallow fry them until fully done.

6 .
Your Beef Cutlets are ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
اب ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر اس کا رنگ ہلکہ ہونے تک پکائیں پھر اس میں گائے کے گوشت کا قیمہ ڈالیں کر رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔

2 .
پھر اسے ایک باؤل میں ڈال کر اس میں ابلے ہوئے آلو، کُٹی، کالی مرچ پاؤڈر، کُٹی لال مرچیں، نمک، ہری دھنیا، ہری مرچ اورمسٹرڈ پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

3 .
اب ایک الگ باؤل میں بریڈ سلائساوردودھ ڈال کراسے دودھ میں بھگو دیں پھر اس میں سے اضافی دودھ ہاتھوں میں نچوڑ کر نکال لیں۔اب اس بھیگوئی ہوئی بریڈکو تیار مکسچر میں ڈال د یں۔

4 .
پھر اس مکسچرکو کٹلیٹ کی شکلیں دیں اور پھنٹے پیٹے انڈوں میں ڈبو کر بریڈ کرمبس میں کوٹ کریں۔ نوٹ: انہیں پندرہ دن تک محفوطکیا جا سکتا ہے۔

5 .
پھرایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں تیا کٹلٹس ڈالیں اور شیلو فرائی کرلیں۔

6 .
بیف کٹلٹس تیار ہیں۔

Recipe Tips