This Cheese Garlic Bread is as easy to make as it looks. Cheesy topping with garlic and honey mayo dip give this garlic bread an appetizing taste and smell. Try out this Cheese Garlic Bread at home and share your feedback with us.
Ingredients
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
In a small bowl, add warm water, sugar and yeast and mix until yeast and sugar has dissolved in the water. Let it sit for 5 minutes until the yeast gets activated.
2 .
Meanwhile in a bowl add all-purpose flour and salt and whisk. Now, add the yeast mixture and mix well with the help of wooden spoon or spatula. Add olive oil and knead a soft dough.
3 .
Cover with cling film and keep it in a warm place for 30 minutes or until double in size.
4 .
In a small bowl add melted butter, cream cheese, garlic, and salt. Mix well and Keep aside.
5 .
Add all the ingredients in a bowl and whisk until all the ingredients have well incorporated. Keep in refrigerator until used.
6 .
Take the dough and knead again for 1-2 minutes. Make 4 dough balls.
7 .
Take 1 dough ball and place a cross in center with knife on it. Roll it down with rolling pin into rectangular shape.
8 .
Place it onto a baking tray. Apply a layer of prepared garlic sauce. Top it with mozzarella cheese and oregano.
9 .
Bake in a pre-heated oven at 210°C for 8-10 minutes or until the cheese has melted is beautifully golden brown from top.
10 .
Take out of the oven, cut into strips and serve with honey mustard sauce.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک چھوٹے باؤ ل میں گرم پانی، چینی اور خمیر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور پانچ منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔
2 .
اب اسی دوران اس میں میدہ اور نمک ڈال کر مکس کر لیں۔پھر اس میں خمیر مکسچر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔اب اس میں زیتون کا تیل ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں۔
3 .
پھر کلنگ فلم سے ڈھک کر تیس منٹ یا جب تک سائز میں دو گنا ہوجائے کسی گرم جگہ پر رکھیں۔
4 .
ایک چھوٹے باؤل میں پگھلا ہوا مکھن، کریم چیز، لہسن اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔
5 .
مسٹرڈ ڈِپنگ سوس بنانے کے لئے ایک باؤل میں مایونیز، مسٹرڈ پیسٹ، ڈیجن پیسٹ، شہد، لیموں کا رس، نمک، کالی مرچ پاؤڈر اور پیپریکا پاؤڈر ڈال کر تمام اجزاء اچھی طرح مکس کر لیں اور فریج میں رکھ دیں۔
6 .
چیز بریڈ بنانے کے لئے ڈو کو دوبارہ ایک سے دو منٹ گوندھ لیں اور چار حصوں میں کاٹ لیں۔
7 .
اب ڈو کا ایک پیڑا لیں اور چھڑی سے اس کے درمیان کراس کا نشان لگائیں اور بیلنے سے مستطیل کی شکل میں بیل لیں۔
8 .
پھر بریڈ کو بیکنگ ٹرے میں رکھیں اور گارلِک سوس کی تہہ لگائیں اور موزریلا چیز، اوریگانو ڈالیں۔
9 .
اب پہلے سے گرم اوون میں دو سودس کے درجہ حرارت پر آٹھ سے دس منٹ یا چیز پگھلنے تک بیک کر لیں۔