Chicken Keema Pakora Recipe
Chicken Keema Pakora Recipe
Research Content
Learn how to make Chicken Keema Pakora Recipe step by step at home. A must try Iftar Special Recipe. This Chicken Keema Pakora Recipe has its own unique taste. Try out and tell us how do you feel about this recipe.
Ingredients:
-500g Chicken mince
-4 tbsp Gram flour
-1 Onion (finely sliced)
-1 tbsp Ginger garlic paste
-Salt to taste
-1 tsp Turmeric
-1 tbsp Red chili powder
-1/2 tsp Garam masala powder
-1 tbsp Cumin (crushed)
-10 Coriander leaves (chopped)
-2 Green chilies (chopped)
-1 Egg
-Oil for frying
Directions:
In a bowl add mince, onion, gram flour, egg, ginger garlic paste, salt, red chili powder, turmeric, garam masala powder, coriander leaves, green chilies, crushed cumin and mix well.
Keep it in fridge for 1 hour.
In a pan heat oil and fry the better in it until golden brown.
Serve with mint sauce.
اجزاء:
چکن قیمہ 500گرام
بیسن 4کھانے کے چمچ
پیاز 1عدد
ادرک لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
ہلدی 1چائے کا چمچ
لال مرچ پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
گرم مصالحہ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
کٹا ہوا ذیرہ 1کھانے کا چمچ
دھنیے کے پتے 10عدد
ہری مرچیں 2عدد
انڈہ 1عددv
کھانے کا تیل فرائی کے لئے
ترکیب:
ایک باؤل میں قیمہ، پیاز، بیسن، انڈہ، ادرک لہسن پیسٹ، نمک، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی، گرم مصالحہ پاؤڈر، دھنیے کے پتے، ہر ی مرچیں اور کٹا ہوا ذیرہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب اس بیٹر کو ایک گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں بیٹر گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔
پودینے کی چٹنی کے ساتھ سرو کر دیں۔