Recipes

More

Creamy Yogurt Potato Curry Recipe by SooperChef

Creamy Yogurt Potato Curry Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    3

Creamy and satisfying, Dahi Wale Aloo is a must-try dish. Spice up your dinner with this delicious Creamy Yogurt Potato Curry and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Boiled Potatoes
Ingredients for Cashew Nut Paste
Ingredients for Dahi Walay Aloo

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat water and add potatoes and salt. Boil until 60% done. Strain and set aside the potatoes.

2 .
In a preheated pan add cashew nuts, maghaz and water cook for 2-3 mins or until soft.

3 .
Now transfer it to a glass jar and blend it with hand blender until smooth paste has formed. Set aside.

4 .
In a bowl add boiled potatoes, oil, red chili powder, coriander powder, cumin powder, kasuri methi, paprika powder, salt and mix it well. Set aside.

5 .
In a pan heat oil and add cumin seeds, green cardamom, cloves, green chilies. Cook for a minute.Add red chili powder, coriander powder, cumin powder, turmeric powder, salt and cook for a few seconds.

6 .
Now add cashew nut paste, yogurt and cook for 2-3 mins.

7 .
Add fried potatoes and cook until potatoes are fully done.Add kasuri methi and garam masala and give it a good mix.

8 .
Your Dahi Waalay Aloo are ready. Garnish it with green coriander and serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ابلے ہوئے آلو بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم ابال کر اس میں آلو اور نمک ڈالیں اور ساٹھ فیصدپکنے تک پکا لیں اورچھان کر ایک طرف رکھ دیں۔

2 .
کاجو کاپیسٹ بنانے کے لئے پہلے سے گرم پین میں کاجو، مغز اور پانی ڈال کردو سے تینمنٹ یا نرم ہونے تک پکائیں۔

3 .
اب اسے بلینڈ کر کے باریک پیسٹ بنا لیں۔

4 .
آلو مرینیٹ کرنے کے لئے ایک پیالے میں ابلے ہوئے آلو، کھانے کاتیل، لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، قصوری میتھی، پیپریکا پاؤڈراور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

5 .
دہی والے آلو بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کاتیل گرم کرکے اس میں زیرہ، ہری الائچی، لونگ اورہری مرچ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں پھر اس میں لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، نمک ڈال کرمزید چند سیکنڈ تک پکائیں۔

6 .
اب اس میں کاجو کا پیسٹ اوردہی ڈال کردو سے تین منٹ تک پکائیں۔

7 .
پھراس میں تلے ہوئے آلو ڈال کر پوری طرح پکنے تک پکا لیں پھراس میں قصوری میتھی اور گرم مصالحہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

8 .
کریمی دہی والے آلو تیار ہے۔ ہرے دھنیے سے گارنش کر کے سرو کریں۔

Recipe Tips