Recipes

More

Khasta Aloo Kachori Recipe

Khasta Aloo Kachori Recipe

Research Content

Tasty and Easy to make Aloo Kachori Recipe is here to try out. We are getting so many request for Iftar Special Recipe, so here we bring another tempting Aloo Kachori Recipe. Save it, Make it and share your experience with us.

Ingredients:
2 cup Potatoes (boiled & mashed)
1 Onion (chopped)
2-3 Green chilies
2-3 tbsp Coriander leaves
1/2 tsp Mustard seeds
1/2 tsp Cumin
Salt to taste
1 tsp Coriander powder
1 & 1/2 tsp Red chili powder
1 tsp Mango powder
1/4 tsp Asafetida
1 tbsp Oil
Kachori Dough Ingredients:
2 cup All purpose flour
1/2 tsp Salt
1/4 tsp Carom seeds
2 tbsp Oil
Water as required

Directions of kachori dough:
In a bowl add all purpose flour, salt, carom seeds and mix it well.
Gradually add water and knead a medium soft dough.
Rest it for 30 minutes. Directions of aloo kachori:
In a pan heat oil, add mustard seeds, cumin seeds, hing and saute it for a minute.
Add boiled and mashed potatoes, green chilies and cook for 2 minutes.
Add onion, salt, red chili powder, coriander powder, mango powder and cook for 2 minutes.
Add coriander leaves and mix it well.
Stuffing is ready, let it cool.
Divide the dough into small balls.
Roll out the dough, fill the stuffing and seal it like a ball again.
Gently roll out the kachori and deep fry in hot oil.
Fry on medium flame until golden brown.
Serve hot with ketchup and chili garlic sauce.

اجزاء:
آلو ابلے اور میشڈ 2کپ
پیاز 1عدد
ہری مرچیں 2-3عدد
دھنیے کے پتے 2-3کھانے کے چمچ
رائی دانہ آدھا چائے کا چمچ
ذیرہ آدھا چائے کا چمچ
لال مرچ پاؤڈر 1اور آدھا چائے کا چمچ
آم کا پاؤڈر 1چائے کا چمچ
ہینگ 1چوتھائی چائے کا چمچ
کھانے کا تیل 1کھانے کا چمچ
کچوری ڈو اجزاء:
میدہ 2کپ
نمک آدھا چائے کا چمچ
اجوائن 1چوتھائی چائے کا چمچ
کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ
پانی حسبِ ذائقہ

کچوری ڈوترکیب:
ایک باؤل میں میدہ، نمک اور اجوائن ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب تھوڑا تھوڑا کر کے پانی ڈالیں اور نرم ڈو گوندھ کر تیس منٹ کے لئے سائیڈ پر رکھ دیں۔
آلوکچوری ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل،رائے دانہ، ذیرہ اور ہینگ ڈال کر ایک منٹ کے لئے بھون لیں۔
اب اس میں ابلے میشڈ آلو اور ہری مرچیں ڈال کر دومنٹ پکا لیں۔
پھر اس میں پیاز، نمک، لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، آم کا پاؤڈر اور دھنیے کے پتے ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب ڈو کو برابر حصوں میں کاٹ لیں۔
پھر اس کے پیڑے بنا کر بیل لیں اور فلنگ رکھ کر بند کردیں۔
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے درمیانی آنچ پر کچوری گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کرلیں۔
کیچپ یا چِلی گارلک ساس کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More