Recipes

More

Rib Eye Steak with Mexican Rice Recipe

Rib Eye Steak with Mexican Rice Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    2

This Eid we bring you a seamless combination of Rib-Eye Steak with Mexican Rice. Spice it up with Coca-Cola and make your celebration delightful.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add crushed black peppercorns, garlic powder, salt, paprika, onion powder, coriander powder, rosemary, thyme, red chili flakes and mix well. Your steak seasoning is ready. set aside.

2 .
In a tray add olive oil, lemon juice, black pepper, brown sugar, salt, Worcestershire sauce, steak seasoning and mix well.

3 .
Now coat the rib-eye with prepared marinade and refrigerate for 3 hours or overnight.

4 .
On a pre-heated grill pan, place the marinated rib-eye and cook each side for 5 minutes on high flame. now reduce the heat to low and cook each side for 10 minutes.

5 .
Take off flame and set aside.

6 .
Heat olive oil in a deep pot and add garlic and onion, cook until onion is translucent. Now add tomato puree, tomato sauce and cook for 5-6 minutes or until oil separates. Now add sweet corn, beans, capsicum, peas and cook for 2-3 minutes. Add red chili flakes, cumin powder, salt, black pepper, oregano and cook for a minute.

7 .
Add soaked rice and cook for 2-3 minutes. Add water, bring it boil and cook until 80% water has evaporated. Cover with lid and steam on low flame for 10-15 minutes.

8 .
Garnish with coriander, green onion and serve with steak.

9 .
In a pre-heated pan add oil, garlic and onions and cook until the onion gets soft and translucent. Add all-purpose flour and cook for a minute. Add beef broth while stirring in continuously preventing lumps. When the broth starts to thicken, add salt, black pepper, soy sauce, and Worcestershire sauce. Cook for 2-3 minutes until desire consistency has reached.

10 .
Serve with Mexican rice and prepared steak, sprinkle chopped parsley on top.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
رِ ب آئی سٹیک بنانے کے لئے ایک باؤل میں ثابت کالی کٹی مرچیں، لہسن پاؤڈر، نمک، پیپریکا، پیاز پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، روزمیری، تھائم اور کٹی لال مرچیں ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔سٹیک سیزننگ تیار ہے۔

2 .
اب ایک ٹرے میں زیتون کا تیل، لیموں کا رس، کالی مرچیں، براؤن شوگر، نمک، ووسٹر شائر سوس اور سٹیک سیزننگ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

3 .
پھر رِب آئی سٹیک کو تیارکی ہوئی میرینیشن میں کوٹ کرلیں اور تین گھنٹے میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

4 .
اب پہلے سے گرم اوون میں میرینیٹ کی ہوئی رِب آئی سٹیک کو ہر سائیڈ سے پانچ منٹ تیز آنچ پر پکائیں۔پھر چولہا ہلکا کر دس منٹ پکائیں۔

5 .
مزیدار سٹیک تیار ہے۔

6 .
میکسیکن رائس بنانے کے لئے ایک برتن میں زیتون کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز اور لہسن ڈا ل کر تھوڑا پکا لیں۔اب اس میں ٹماٹو پیورے اور ٹماٹر پیسٹ ڈال کر پانچ سے چھ منٹ پکائیں۔پھر اس میں سویٹ کارن، لوبیا، شملا مرچ اور مٹر ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔ اب اس میں کٹی لال مرچیں، ذیرہ پاؤڈر، نمک، کالی مرچیں اور اوریگانو ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔

7 .
پھر اس میں بھگوئے ہوئے چاول ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔اب اس میں پانی ڈال کر ابلنے اور اسی فیصد پانی خشک ہونے تک پکائیں۔پھر ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر دس سے پندرہ منٹ پکنے دیں۔

8 .
دھنیے اور سبز پیاز سے گارنش کرکے سٹیک کے ساتھ سرو کریں۔

9 .
بلیک پیپر سوس بنانے کے لئے پہلے سے گرم پین میں آئل ڈال کر اس میں لہسن اور پیاز ڈال کر نرم ہونے تک پکائیں۔اب اس میدہ ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔پھر اس میں بیف یخنی ڈالیں مسلسل چمچ ہلاتے رہیں۔جب یخنی گاڑھی ہونا شروع ہوجائے تو اس میں نمک، کالی مرچیں، سویا سوس اور ووسٹر شائر سوس ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔

10 .
بلیک پیپر سوس تیا رہے چاولوں اور سٹیک کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More