Recipes

More

Scipy Vegetable Kabab

Scipy Vegetable Kabab

Research Content

Scipy Vegetable Kabab Recipe in Urdu & English

Craving for something spicy and deep fried? Then you’ve gotta try this scrumptiously crunchy and spicy vegetable kebab. This tasty Pakistani vegan kebab is a healthy dose of vegetables like carrots, peas, green chillies. It is mixed with spices and herbs like cumin, pepper and coriander which give it the bursting flavour that keeps popping in our mouth. When mixed with all the ingredients this kebab is dipped in fresh eggs and coated with bread crumbs which provide it with some extra crunchiness and flavour. This patty is then deep fried and served with mint chutney (sauce) or cheese dip and is wholeheartedly eaten with great delight especially by youngsters and teenagers. This Pakistani kabab recipe is either eaten as a snack or can be served alongside any main course meal, either way it is truly pleasurable for the taste buds. You can download the complete Scipy Vegetable Kabab recipe in Urdu at sooperchef.pk.

How to Make Scipy Vegetable Kabab

Ingredients for vegetable kabab
2 Large Potatoes
2 Carrots
100 gm Peas
Salt (As Needed)
1 TSP Red Chili Crushed
1 TSP Whole Cumin
1 TSP Fenugreek
1 TSP Coriander Crushed
1 TSP Cumin Powder
1 TSP Hot Spices
1 TSP Turmeric
5 gm Coriander Chopped
5 gm Mint Chopped
5 gm Green Chili Chopped
3 TBSP Bread Crumbs
3 Eggs
Cooking Oil as per taste
Instructions for vegetable kababs
1- In a cooking pot, add salt, potatoes, carrot and boil it. After that grate it.
2- In a bowl, add pea, potato, carrot, salt, red chili crushed, whole cumin, fenugreek, coriander, cumin powder, hot spices, turmeric, green coriander, green chili, mint, one egg, bread crumbs and mix it well.
3- Now, make kebab and firstly dip into eggs, then cover with bread crumbs. Repeat this step twice.
4- After that, deep fry until golden brown in the cooking oil.
Your tasty Scipy Vegetable Kabab now ready to serve.
Cooking time: 30 minutes
Serve:2 persons

اجزاء ویجیٹیبل کباب ۔ آلو دو عدد ۔ گاجر دو عدد ۔ مٹر 100گرام ۔ نمک حسبِ ذائقہ ۔ کُٹی ہوئی لال مرچ ایک چائے کا چمچ ۔ ثابت زیرہ ایک چائے کا چمچ ۔ میتھی ایک چائے کا چمچ ۔ دھنیا کُٹا ہوا ایک چائے کا چمچ ۔ زیرہ پاؤڈر ایک چائے کا چمچ ۔ گرم مصا لحہ ایک چائے کا چمچ ۔ ہلدی ایک چائے کا چمچ ۔ بریڈ کر م تین کھانے کے چمچ ۔ دھنیا چوپ کیا ہوا پانچ گرام ۔ پودینہ پانچ گرام ۔ ہری مرچ چوپ کی ہوئی پانچ گرام ۔ انڈے تین عدد ۔ کھانے کا تیل حسبِ ضرورت ترکیب ۔ ایک برتن میں پانی لیں اور اس میں نمک، گاجر، آلو، ڈال کر اُبال لیں۔ ۔ اب آلو اور گاجر کو کدو کش کر لیں۔ ۔ ایک برتن میں کدو کش کیے ہوئے آلو، گا جر ڈال لیں اور اس میں مٹر، نمک، کُٹی ہوئی لال مرچ، ثابت زیرہ، میتھی، کُٹا ہوا دھنیا، زیرہ پاؤڈر، گرم مصالحہ، ہلدی، ہرا دھنیا ،پودینہ، ہری مرچ، ایک عدد انڈااور بریڈ کرم ڈال کر اچھی طرح ملا لیں۔ ۔ اب اس کے کباب بنا لیں۔ ۔ اب ان کباب کو پہلے انڈے میں اور پھر بریڈ کرم میں لگائیں اور اس عمل کو دو بار کریں۔ ۔ ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کریں اور کباب کو گولڈن براؤن ہونے تک ڈیپ فرائی کر لیں۔ آپکے مزے داراسپائیسی ویجیٹیبل کباب تیار ہیں۔ پکانے کا وقت: تیس منٹ افراد: دو

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More