Recipes

More

Punjabi Chicken Recipe

Punjabi Chicken Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    5

Spice up your kitchen with this tantalizing Punjabi Chicken Masala recipe. Get ready to impress your taste buds with the rich flavors of Punjabi Chicken Masala.

 Ingredients

Ingredients for Chicken Marination
Ingredients for Onion Paste
Ingredients for Punjabi Chicken

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken, Nestlé MilkPak Yogurt, turmeric powder, salt and mix it well. Set aside.

2 .
In a pan heat oil and add cumin seeds, black cardamom, cinnamon stick, cloves, green cardamom, onion, garlic, ginger, bay leaf and sauté until onion gets soft.

3 .
Transfer this mixture to a jar and and blend it well with hand blender into smooth paste. Set aside.

4 .
In a pot heat oil and add prepared onion paste. Cook for 3-4 mins. Now add tomato puree, red chili powder, coriander powder, cumin powder, salt and cook until oil separates.

5 .
Add marinated chicken and cook for 5-10 mins. Now add water and cover and cook until chicken is fully done. Lastly add garam masala powder and mix it well.

6 .
Dish it out and garnish it with green coriander and lemon slices. Your Punjabi Chicken is ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن میرینیٹ کر نے کے لئے ایک باؤل میں چکن، نیسلے ملک پیک دہی، ہلدی پاؤڈراورنمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

2 .
پیاز پیسٹ بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کاتیل گرم کرکے اس میں زیرہ، کالی الائچی، دار چینیسٹیکس، لونگ، ہری الائچی، پیاز، لہسن، ادرکاور تیز پتہ ڈال کر پیاز کے نرم ہونے تک بھونیں۔

3 .
اب اس مکسچرکو بلینڈ کر لیں اور سموتھ پیسٹ بنا لیں۔

4 .
پنجابی چکن بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز کا پیسٹ ڈال کر تین سے چارمنٹ تک پکائیں پھر اس میں ٹماٹرکی پیوری، لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، زیرہ پاؤڈراور نمک ڈال کرکھانے کا تیل الگ ہونے تک پکائیں۔

5 .
اب اس میں میرینیٹ کیا چکن ڈال کر دس سے پندرہ منٹ تک پکائیں پھر اس میں پانی ڈال کر ڈھک دیں اور چکنپوری طرح پکنے تک پکائیں اور آخر میں اس پر گرم مصالحہ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

6 .
پنجابی چکن تیار ہے۔اسے ہرے دھنیے اور لیموں کے ٹکڑوں سے گارنش کریں۔

Recipe Tips